Регламент Условия Регистрация (ученици) Училища

За да участвате в състезанието по ИТ, трябва да имате инсталиране предварително следните допълнения към Internet Explorer (по време на състезанието НЕ МОЖЕТЕ да използвате други браузъри!) :

 • Imagine plug-in – с негова помощ можете да работите по задачата, която ще бъде поставена в деня на състезанието. За да го инсталирате щракнете тук.
 • CImageUpload plug-in – с негова помощ ще можете да изпратите създадената картинка за публикуване в сайта. В класирането участват само картинки, които са изпратени за публикуване в деня на състезанието. За да инсталирате това допълнение щракнете тук.
 • SendPicture98 plug-in (за работа с Windows 98) – с негова помощ ще можете да изпратите създадената картинка за публикуване в сайта. В класирането участват само картинки, които са изпратени за публикуване в деня на състезанието. За да инсталирате това допълнение щракнете тук.

За да проверите дали тези допълнения са инсталирани на вашия компютър щракнете тук.

За да използвате модулите, трябва да ги активирате в Internet Explorer. Как става това можете да разберете от тук!

За да спрете UAC (User Access Control) под Windows Vista трябва да направеите следните стъпки:
  1. От старт менюто изберете Контрол Панел
  2. В контрол панел частта изберете User Accounts
  3. В новия прозорец, който ще видите изберете Turn User Account on or off
  4. Когато се отвори следващия прозорец махнете отметката (ако е избрана) на User Account control (UAC) to help protect your computer, след което изберете ОК и рестартирайте компютъра. По този начин ще настроите компютъра Ви да запише картинката на вашия Десткоп в деня на състезанието.


Ако не четете надписите при инсталиране на допълнения или върху бутоните, то трябва да промените Regional Settings на Bulgarian на Вашия компютър!
Регламент Условия Участници (ученици) Училища